De Omgeving

Leuke daguitjes in de regio

DE OMGEVING

DE LEUKSTE DAGUITJES VAN DE VELUWE EN REGIO

Dorpen & Steden

Verschillende historische binnenstadjes bevinden zich in de omgeving binnen een straal van 40km. Elburg, Harderwijk, Hattem, Kampen en Zwolle zijn voorbeelden van historisch gezien zeer aantrekkelijke Hanzesteden. Bent u meer op zoek naar modernere binnensteden dan liggen Amersfoort en Apeldoorn ook op een relatief kleine afstand. Elk van bovenstaande steden heeft zijn eigen bezienswaardigheden. In Hattem treft u zoal een oud ambacht, het brood bakken, in het Nederlands Bakkerijmuseum. Of Apeldoorn, een stad dat met de Koningin Julianatoren, de Apenheul en Paleis Het Loo uitermate geschikt is voor alle leeftijden. Verder liggen Harderwijk en Elburg beide op fietsafstand. Twee pittoreske stadjes met het Dolfinarium in Harderwijk en de haven in Elburg met oude botters.

Daguitjes

Het Dolfinarium in Harderwijk is Europa’s grootste zeezoogdierenpark met activiteiten voor jong en oud, gelegen aan de boulevard.

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan.

Een dagje Elburg induiken is voor iedereen leuk. Museumsmederij ‘De Hoefhamer’, joodsmuseum ‘Sjoel Elburg’, de Elburgse Kazematten, de botterwerf, de oudste touwslagerij van Nederland touwslagerij Deetman en de Sint Nicolaaskerk zijn historisch gezien prachtige locaties.

Walibi Holland in Biddinghuizen is een van de grootste attractieparken van Nederland. Vooral bekend door de 6 achtbanen, 34 overige attracties. Walibi is op de fiets te bereiken door ’s zomers met het pontje bij Polsmaten over te varen.

In Lelystad liggen oud VOC-schip De Batavia en luchtvaart themapark Aviodrome. Beide zijn uitermate geschikt voor alle leeftijden.

In het oude Hanzestadje Hattem is het Nederlands Bakkerijmuseum. Voor zowel jong als oud zijn er leuke activiteiten in en rondom het museum.

Apeldoorn is een trekpleister voor alle leeftijden. De Koningin Julianatoren is een leuk attractiepark voor kinderen tot 10 jaar, de Apenheul bezorgt iedereen een onvergetelijke dag en Paleis Het Loo is een aantrekkelijke dagattractie waar het paleis, de stallen, de tuinen en de museumcollectie bezichtigt kunnen worden.

Prachtige omgeving & Natuur

De prachtige omgeving van Droomhuis Nunspeet behelst een breed scala aan verschillende vormen van natuur. De chalet grenst aan het water van het Veluwemeer met daarin verschillende kleine eilandjes. Watersportactiviteiten zijn dan ook uitermate geschikt op dit meer. Bij een meer en haar omgeving horen verder natuurlijk ook prachtige (water)vogels. Deze zijn op een aantal grandioze plekken te spotten. Het bosreservaat dichtbij het park bevat vennetjes met verder prachtige Schotse en Galloway hooglanders. ’s Nachts en ’s ochtends vroeg zijn er ook grote groepen wild te vinden in de Veluwse bossen. Andere vormen van natuur zijn de verschillende zandverstuivingen in de regio, de uitgestrekte heidevelden en landerijen. Bent u een fervent natuurliefhebber dan liggen de Oostvaardersplassen op ongeveer 30 minuten van het chalet.

Bezienswaardigheden in de omgeving:

 

Walibi Holland – Aviodrome – Nederlands Bakkerijmuseum Hattem – Dolfinarium – Bataviawerf – Paleis Het Loo – Julianatoren – Apenheul – Golfbaan Het Rijk van Nunspeet